Războiul de pe front e unul dur, cu instrumente de secol trecut, dar asta nu înseamnă că s-a retras din războiul informațional și de la propaganda pe care o folosește în Occident. Este în vreun fel mâna Rusiei în ceea ce se petrece în Italia? Moscova cu siguranță își face calcule, spune istoricul italian Stefano Bottoni.

„Nu poți să știi, dar am impresia puternică, la fel ca mulți analiști din Italia, că prăbușirea Guvernului Draghi a fost provocată de mai mulți factori, și de politică internă, dar și de politică internațională și aproape toate partidele de acum din Parlament, Mișcarea 5Stele, Forza Italia, Liga Nordului, dar și niște facțiuni ale Partidului Democrat, sunt foarte sensibile la influența rusă.

Guvernul Draghi, personal Mario Draghi și președintele Republicii, Sergio Mattarella, erau absolut excepția în acest cadru politic. Ei erau o excepție, ei erau străinii din acest cadru politic și cred că Moscova face acest calcul, că la alegerile din 25 septembrie va ieși cu toată probabilitatea o majoritate de dreapta, în care poate că avem o componentă formal pro-NATO, partidul lui Giorgia Meloni, dar cu prezența Liga Nordului, Forza Italia…”

mai mult la :

A influențat Moscova căderea guvernului Draghi în Italia?

Lasă un răspuns